Поръчки и доставки

Съгласие за покупка

Началото на търговските взаимоотношения между потребителя и el-instrumenti.bg започват при изпращането на поръчката от потребителя, а именно: успешно преминаване през трите стъпки на електронна поръчка от el-instrumenti.bg: 1) Информация за доставка; 2) Начин на плащане; 3) Потвърждаване на поръчката. След натискане на бутона "Потвърждавам поръчката" в края на "стъпка 3", на потребителя бива изпратен e-mail с направената от него поръчка, при потвърждаване на този e-mail-а от страна на потребителя се счита че потребителя е дал съгласие за покупка наизброените от него стоки в поръчката

Поръчка

При закупуването на предложения за продажба артикул чрез формата за покупка всеки клиент получава персонално потвърждение във електронната си поща или чрез свързване по телефон.
Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил. ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок. 2. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод. 3. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка. 4. Липса на телефон за контакт с потребителя. При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Стартиране на поръчка

Изпълнението на поръчката започва при запознаване с нея от страна на служител на el-instrumenti.bg. Ако поръчката е изпратена в неработен за фирмата ден или извън работно време, но в рамките на работната седмица, то изпълнението й ще започне съответно: в началото на следващия работен ден или на следващата работна седммица. При евентуална промяна на стойността на поръчаните стоки в периода между изпращането на поръчката и стартирането й, клиентът заплаща стоката на цената, на която я е поръчал.

Отказ от поръчка

Потребителят има право да се откаже от договора и върне стоката в рамките на 14 работни дни считани от момента на получаване на стоката, който е упоменат в документацията на куриерската компания, с която работи el-instrumenti.bg. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. el-instrumenti.bg се задължава да възстанови на потребителя пълната покупна стойност на стоките не по-късно от 30 дни считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно ЗЗП Чл. 55. ал.6.

Проследяване на пратка

el-instrumenti.bg се задължава да следи придвижването на стоките след предаването им на куриерската компания. Потребителят има право да бъде информиран за местоположението на пратката, както и оставащото време до доставката. В случай на забавяне на доставката по вина на куриерската компания, el-instrumenti.bg се задължава да уведоми потребителят веднага щом бъде получен сигнал за забавяне от страна на куриерската компания. Всички пратки са застраховани върху цялата обявена стойност и в случай на загуба от страна на куриерската компания el-instrumenti.bg се задължава да изпрати повторно пратка.


Доставка

el-instrumenti.bg  изпълнява доставките си с куриерска фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС. Цената на доставката се определя от теглото на пратката и куриерските тарифи на фирма ЕКОНТ. Клиентът има възможност да отвори и прегледа поръчания от него артикул преди да заплати стойността му на куриера.

След като в el-instrumenti.bg постъпи поръчка от Потребител, електронния магазин уведомява Потребителя с имейл  за успешно приетата поръчка. Доставка се прави само на успешно приети поръчки. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

Обикновена доставка - в срок до 2 (два) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

Продавачите в електронния магазин използват за доставки куриерска фирма Еконт, както и други спидиторски фирми, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на „Еконт“ в съответния град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на Еконт, да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

Плащане

Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по три начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

1. С „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката;

2. С банков превод